MERHABA…

Sanırım bir futbol bloğuna açılış yazısı yazarken ilk olarak ifade etmemiz gereken konu neden futbolu bu kadar sevdiğimiz olacaktır. Evet, neden seviyoruz bu sporu?

Bir süredir bu konuyu düşünüyorum. Alışkanlık mı? Göze hoş gelmesi mi? Yarattığı heyecan mı? Belki de hepsi…

Zannediyorum futbolu sevmemizin sebeplerinden birisi onun birleştirici gücü. Bu evrensel spor dünyanın öteki ucundaki insanlarla aynı zevki, hüznü ve mutluluğu paylaşmamıza vesile oluyor.

Albert Camus “Ahlak ve insanın yükümlülükleri hakkında güvenebileceğim ne biliyorsam onu futbola borçluyum,” diyerek bir anlamda futbolun sadece bir oyun olmaktan öte kişinin kendini tanımlamasında önemli bir yardımcı olduğunu söyleyerek bu oyunun bir oyundan fazlası olduğunu bize göstermektedir.

Diğer bir taraftan da futbol ile sanatın da birbirine oldukça benzediklerini söylemek pek yanlış olmayacaktır. Bir filmi, bir tiyatro oyunu seyrederken daldığımız duygu ve düşünceler bizi bir futbol maçında da aynı duygu ve düşüncelere sevk etmektedir.

Zannediyorum sonuç olarak bizler hikayeleri seviyoruz. Keza futbolu da içinde barındırdığı hikayelerle seviyoruz. Çağımız malum artık hikaye-anlatma(storytelling) çağı. Geçtiğimiz sezon Türk futboluna damga vuran Başakşehir Futbol Kulübü de bu hikayeleri barındırıyor içerisinde. Mesela kaptan Mahmut Tekdemir’i düşünelim. Mahmut Başakşehir kulübüyle yaşadığı şampiyonluğu anlatırken “Şampiyon olduktan sonra eve giderken, arabada tek başımayım. Duygulandım. 16 yıl öncesi bu kulübe geldiğim gün aklıma geldi. Ayakkabım yırtıktı. İçine sokuyordum görünmesin diye. Kimse bana gülmesin, kimse benimle alay etmesin diye.” diyerek bu sporun içerisinde çok kıymetli hikayeler barındırdığını gösteriyor bizlere.

Gelelim, neden bu bloğu kurmak istediğimize. Günlük hayatımızın önemli bir mesaisini teşkil eden futbol hakkında 3-5 kelam laf edebileceğimize olan inancımız ve hikaye anlatma isteğimiz bizi bu bloğu kurmaya itti. Yorumlarımızı ve düşüncelerimizi Futbolizm aracılığıyla paylaşacak olmak bizim için ziyadesiyle mutluluk vesilesi.

Günün sonunda bloğumuzun popüler olup olmamasıyla alakalı çekincelerimiz de yok. Temel derdimiz paylaşmak. Paylaşmanın ve zihinlerde farklı ve güzel anılar bırakmak bizim amacımıza ulaşmamızı sağlayacaktır.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle yayın hayatına yeni başlayan Futbolizm'in güzel paylaşımlara kapı aralamasını temenni ediyoruz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar